Pionier en leider
van de professionele mariene cosmetica

Aan de oorsprong, de passie van één man ...

Het merk Thalgo is ontstaan uit een passie van een man, André BOUCLET, apotheker die sinds de jaren 1960 gepassioneerd is door de wereld van de zee en de therapeutische voordelen ervan.

Sterk overtuigd van het therapeutische potentieel van de oceanen en van de algen, creëert hij in 1964 het eerste laboratorium voor zee cosmetica.

Zich inspirerend op de plasmatheorie van Quinton, alsook op vele verdragen die gepubliceerd werden in de jaren 1950, richt hij zijn onderzoek op de gunstige werking van algen op ons lichaam.
Doordat hij bevraagd werd door thalassotherapie-artsen die geconfronteerd werden met het verzorgen van hardnekkige huidproblemen, wijdt hij zijn onderzoek aan het ontwikkelen van een uniek procedé, om de actieve bestanddelen die geconcentreerd zijn in het hart van de algen, assimileerbaar te maken door de huid.

In 1978 slaat het merk een nieuwe weg in, met de creatie van een gamma mariene cosmeticaproducten. THALGO wordt dan niet enkel een pioniersmerk in de wereld van de thalassotherapie, maar ook een belangrijke speler op het vlak van schoonheid en welzijn.

 

"THALGO is noet
enkel een
pioniersmerk
in de wereld van de
thalassotherapie,
maar ook een belangrijke speler
op het vlak an schoonheid en welzijn
"

De waarden en verbinstenissen
van on DNA

meer weten +

Profesionele deskundigeid,
onze eis

meer weten +

1999, een nieuw elan!

In 1999 neemt Jean-Claude SIROP, een visionair ingenieur, THALGO over. Onder zijn impuls zal het familiebedrijf een nieuw elan kennen.

Zijn zoon, Bernard SIROP, neemt in 2004 de leiding van het bedrijf over.

Samen voeren ze het idee in dat prestaties centraal moet moeten staan in de waarden van het merk. Binnen een paar jaar zou THALGO zich in Frankrijk en in het buitenland ontwikkelen om de wereldleider te worden van de professionele zee cosmetica.

Vandaag stellen meer dan 12.000 professionals in instituten, kuuroorden en thalassotherapiecentra hun vertrouwen in ons, waaronder 500 hotel kuuroorden en 30 thalassotherapiecentra.

 

 

 

 

 

"Jean-Claude Sirop
en zijn zoon Bernard,
voeren het idee in dat prestaties
centraal moeten staan
in de waarden van het merk
"

 

 

 

Onze waarden en verbintenissen

neer weten +