Onze waarden
en verbintenissen

Thalgo, een echte pionier op het gebied van ontwikkelde zich in thalassotherapiecentra en vervolgens in schoonheidsinstituten en kuuroorden, op basis van 3 fundamentele waarden: de mariene intelligentie, de professionele uitmuntendheid en de inzet voor de natuur.
 

De mariene intelligentie : ons DNA

De passie en de zin voor innovatie die de geschiedenis van THALGO kenmerken, staan nog steeds centraal in het bedrijf.
Ons onderzoek naar "mariene intelligentie" is productiever dan ooit, gedreven door de vooruitgang die geboekt werd in het verkennen van de zeeboden, in het ontdekken van nieuwe screening- en extractietechnieken van zeesoorten, de mariene biotechnologie, evenals de vooruitgang in de cosmetica-industrie op het vlak van vectorisatie van actieve bestanddelen, galeniek en testprotocollen.
Het onderzoekcentrum van THALGO investeert onophoudelijk in de innovatie en de creatie van nieuwe actieve bestanddelen uit de zee. Zo heeft het meer dan 60 actieve bestanddelen van mariene of maritieme oorsprong ontwikkeld, die geconcentreerd zijn in de verschillende cosmetische formules van THALGO.

 

Grote wetenschappelijke ontdekkingen in huidbiologie

Gesteund door gerenommeerde dermatologen, werken de onderzoekers van THALGO nieuwe strategieën uit voor de activering van de cellen en de correctie van de fysiologische huidaandoeningen, door innoverende actieve cosmetische ingrediënten te ontwikkelen.

Een fundamenteel onderzoek in zee cosmetologie

In samenwerking met wereldwijd gerenommeerde deskundige fycologen bestuderen onze onderzoekers het potentiële mariene biomimetisme met de huid. Ze ontwikkelen specifieke bemonsterings-, extractie- en doseringsprotocollen voor elke mariene soort om ze te isoleren en hun cosmetisch potentieel te concentreren.

De creatie van intelligente mariene actieve bestanddelen

Het onderzoeksteam heeft als doel de doeltreffendheid van de producten te verbeteren, door complexen van exclusieve mariene actieve bestanddelen te ontwikkelen om de activering van onze huidcellen te verbeteren. Deze kracht in mariene innovatie baant de weg voor avant-garde cosmetica, waarvan de actieve moleculen zich aanpassen aan de behoeften van elk huidtype voor onmiddellijke en langdurige resultaten.

 

 

 

"Creatie van intelligente
mariene actieve bestanddelen
galenish, vectorieel en
sensorieel onderzoek
"

 

 

Een galenisch, vectorieel en sensorieel onderzoek

Onze onderzoekers die zich bezighouden met galenische innovatie, creëren vernieuwende, hi-tech vormen die onze actieve ingrediënten de best mogelijk vectorisatie bieden naar de cellen, terwijl ze exclusieve en originele texturen bieden, die een bron van zintuiglijk plezier en genot zijn. Deze perfecte harmonie tussen krachtige actieve ingrediënten en sensoriële texturen die effectieve resultaten opleveren, stelt ons geleidelijk in staat om de mariene cosmetica van de toekomst vorm te geven.

De bewezen prestaties

De doeltreffendheid en de veiligheid van de verzorgingen van THALGO werden wetenschappelijk bewezen door studies in vitro en in vivo, uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria. Al deze tests garanderen de 12.000 partners van THALGO over heel de wereld, de onberispelijke kwaliteit van onze producten.

 

De professionele uitmuntendheid: onze eis

De professionele verzorgingen van THALGO voldoe aan de veeleisende normen op het gebeid van zichtbare en meetbare schoonheidsresultaten.
Onze professionele uitmuntendheid is uniek, omdat het gebaseerd is op een benadering waarbij verschillende expertisegebieden worden geïntegreerd:

  • Professionele verzorgingen voor het gezicht en het lichaam, inclusief exclusieve massagetechnieken, geïnspireerd op onze samenwerking met deskundige fysiotherapeuten of esthetische artsen;
  • Ingenieuze en unieke instrumentele cosmetica, voor een beter resultaat van de verzorging, dat zichtbaar is vanaf de eerste sessie;
  • Een reeks cosmetisch zee producten, waarvan de formules gerealiseerd werden in samenwerking met wereldwijd gerenommeerde fycologen en dermatologen;
  • De mariene nutricosmetica (mariene voedingssupplementen), om vanuit het hart van cellen te handelen.

 

 

 

 

De inzet voor de natuur: onze roeping

THALGO is ontstaan uit de oceanen, en het bedrijf heeft zich altijd ingezet voor de bescherming van het leefmilieu en de zeebodem.

Wij zien erop toe dat onze algen op een doordachte manier geoogst worden (beheersing van de voortplantingscycli, satellietbewaking), om het immense reservoir van leven dat de oceanen zijn, te beschermen.
We streven ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, dankzij ons ecologisch ontwerpbeleid (keuze van materialen met de minste milieu-impact), een Ecocert-gecertificeerde productielocatie, fotovoltaïsche cellen en onze eigen zuiveringsstation.

Wij hebben een Beauty Pact opgesteld, dat de veiligheid en onschadelijkheid van THALGO-formules garandeert, voor een veilige schoonheid die goed is voor de huid en het milieu : onze formules bevatten geen parabenen, minerale oliën, propyleenglycol, GGO's of ingrediënten van dierlijke oorsprong*.
Onze inzet voor de natuur wordt ook gesteund door Aurore Asso, een Franse kampioene freediving en maker van documentaires over de zee, die ons bewustzijn verhogen van de kwetsbaarheid en het vitale belang van mariene ecosystemen.

Tot slot zet ons bedrijf zich ook in voor de samenleving. THALGO zet zich in voor maatschappelijk verantwoorde schoonheid: helpen de dromen van zieke kinderen en tieners waar te maken door onze regelmatige steun te verlenen aan de Vereniging "Petits Princes", de vrouwen die zich re-integreren nog mooier maken, de strijd tegen kanker te ondersteunen, opleidingen verstrekken voor beroepen in de schoonheidszorg aan slechtziende of blinde cursisten, dankzij de methode die is ontwikkeld in de THALGO-school, zijn slechts enkele van de missies die door de THALGO-teams worden uitgevoerd.

*Behalve bijenwas en collageen

 

 

 

"Thalgo is ontstaan uit de oceanen en heeft zich altijd ingezet voor de bescherming van het leefmilieu en de zeebodem."

 

 

 

 

Innovaties en wetenschappelijke patenten

MEER WETEN +