Wie is deze "vrouw van de oceanen"?

THALGO is ontstaan uit de oceanen, het is dus niet verwonderlijk dat we er 5 jaar geleden voor gekozen hebben om ons te engageren aan de zijde van Aurore ASSO, drievoudig Franse kampioene freediving.

"Na een opleiding landbouwkunde, om dichter bij de natuur te komen, heb ik het beroep van parfumeur geleerd en 4 jaar in de parfumindustrie gewerkt. Van de geuren naar de audiovisuele sector is een kleine stap. Vandaag maak ik documentaires en streef ik een ideaal na: ons bewustzijn voor ecologische problemen wakker maken.
Parallel met mijn beroepsleven heb ik altijd een verkennerinstinct gehad, een verlangen naar elders.
Ik ben met freediving begonnen in Griekenland, toen ik 8 jaar was, en ik onder water op zoek ging naar schatten zoals amforahalzen, zeeoorschelpen of zee-egels. Sindsdien heb ik deze sport zien ontstaan en groeien, om vandaag een professioneel niveau te bereiken".

Naast het feit dat het een extreme sport is, is freediving een ware onderdompeling in het universum van de zee, om originele sensaties te ervaren en een perfecte affiniteit te voelen met de oceanen. Deze sportdiscipline is enkel gebaseerd op de menselijke kracht, en zet ons op gelijke voet met de oceanen.

 

 

 

"Wie is deze ''vrouw van de oceanen"

 

 

Waarom dit partnerschap met THALGO?

Het partnerschap tussen THALGO en Aurore Asso is ontstaan uit een ontmoeting rond een gemeenschappelijke roeping.

Het streven naar welzijn in het water

Het zoeken naar welzijn in het water, het gevoel van ontspanning, welbehagen, vitaliteit, … is wat Aurore nastreeft tijdens het duiken, en wat ook wij willen concentreren in onze producten, zodat de zee elke dag en overal ter wereld aan uw zijde staat.

De bescherming van de zeebodem

Wij delen ook dezelfde bekommernis voor de bescherming van het leefmilieu.

 

 

 

"Geen leven zonder water.
Water kleurt onze planeet.
"

 

 

"Geen leven zonder water. Water kleurt onze planeet, het is het element dat ons omhult. Ik zet mij al jarenlang in voor het behoud van onze vitale hulpbron. In oktober 2009 heb ik deelgenomen aan de campagne van de Stichting Antinea op de boot "Fleur de passion", voor het behoud van de beschermde zeegebieden in de Middellandse Zee. Vandaag wil ik mijn sportprestaties en mijn reputatie als atlete ten dienste stellen van een militant avontuur. Mijn project, de 7 wonderen van de waterwereld, is een reeks symbolische duiken over heel de wereld. Het is door freediving, met een totaal respect voor het leefmilieu, dat ik u deze zee- en meerlandschappen laat ontdekken, die gekozen werden vanwege hun zuiverheid en hun kwetsbaarheid. De doelstelling van het project is om de mooiste onderwaterbeelden van dit natuurpatrimonium dat dringend beschermd moet worden, te tonen in een reeks documentaires".

Aurore, die aangesloten is bij verenigingen die de zeebodem beschermen, organiseert sensibiliserings- en bewustmakingsprojecten over de kwetsbaarheid van onze maritieme rijkdom.

De wonderbaarlijke kracht van de zee

Freediving vereist een intense fysieke en mentale voorbereiding, en legt een recuperatie en spierontspanning op waar men niet omheen kan.
Aurore, die overtuigd is van de krachten van de maritieme rijkdommen, rekent elke dag op de weldaden van de mariene verzorgingsproducten van THALGO, voor de voorbereiding op en de recuperatie na het duiken.
Ze staat voortdurend bloot aan de negatieve invloeden van de wind, de zon en de uitdroging, en gebruikt dan ook dagelijks producten van Thalgo, om haar huid te beschermen, te versterken en de voeden.

 

 

 

"Freediving vereist
een intense fysieke en mentale voorbereiding"

 

 

Aurore en onze teams delen dezelfde hang naar prestatie, Aurore op sportief niveau, om zichzelf elke keer te overtreffen bij het duiken, en Thalgo om de schoonheid van de vrouwen aan het licht te brengen.
"Voor freediving is het nodig om het evenwicht te vinden tussen mentale kracht en loslaten, om de eigen prestaties te verbeteren. De mentale kracht verbindt het werkvermogen, de teamspirit, de vastberadenheid, de stiptheid en het inzicht om een doel te bereiken. De waarden van het bedrijf leunen hier zeer sterk bij aan. Het loslaten is sterk verbonden met zelfvertrouwen, en onmisbaar voor de reactiviteit ten aanzien van een probleem en het beheer van stress. Zowel onder water als binnen het bedrijf draait het altijd om - samen - verder gaan.

 

 

Herbeleef de duikervaringen
van Aurore

MEER Weten +